Volledig scherm
Wilhelmus bij basketbal in sporthal Arcus Wijchen. © DG

Duizenden sporters in actie op Special Olympics (video)

NIJMEGEN/WIJCHEN/GROESBEEK - Zo'n 2.000 sporters met een verstandelijke beperking deden vandaag mee aan de Special Olympics. Op de atletiekbaan was het gezellig druk, de tribune was afgeladen met juichende familieleden.

Op verschillende locaties in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek kwamen de sporters in actie. Daar deden ze onder meer aan basketbal, bocce (een Italiaanse balsport), korfbal, bowlen, badminton, paardrijden, judo en gymnastiek.

Prijsuitreiking
Bij het basketbal, bocce en golf was de prijsuitreiking vandaag al. In sporthal Arcus in Wijchen werd het Wilhelmus uit volle borst meegezongen door de basketbalteams. Daar kreeg iedereen een medaille, ook degenen die eigenlijk buiten het podium vielen. Het motto van de Special Olympics is dan ook: meedoen is belangrijker dan winnen.

Feestavond
De sporters en hun begeleiders overnachten in kamp Heumensoord. Daar wordt eerst gezamenlijk gegeten. Daarna volgt nog een feestavond, maar veel sporters gaven aan al behoorlijk moe te zijn en de spierpijn al te voelen. Morgen moeten ze nog een keer aan de bak voor de volgende wedstrijden.

Bekijk de foto's van fotograaf Gerard Verschooten in ons fotoalbum

Volledig scherm
Korfbal bij het Radboud Sportcentrum © DG