Volledig scherm
Sophie Schijf is directeur van de Arnhemse Stockdagen.

Dure designtas voor een prikkie tijdens stockdagen Arnhem

ARNHEM - Je wilt die mooie designtas, maar slikt bij het zien van de prijs? Tijdens de Arnhemse Stockdagen gaat je droomontwerp mogelijk voor een schappelijk bedrag over de toonbank.

Tijdens de lustrumeditie, die gisteren is begonnen en duurt tot en met zondag, doen 132 ontwerpers en winkels mee. Het evenement concentreert zich op vijf locaties.

Probeersel
Nog maar vijf jaar geleden startten de Arnhemse Stockdagen met twaalf deelnemers. „Een probeersel”, vertelt directeur Sophie Schijf. Ontwerpers halen hun kasten en opslagruimten ervoor leeg. „Ze hebben zonder uitzondering voorraad”, zegt Schijf. „Velen hebben geen eigen winkel of andere mogelijkheid tot verkoop. Dit is een kans er nog iets mee te doen en mensen blij te maken.”

Internationaal publiek
Dus faciliteren de Arnhemse Stockdagen de ontwerpers om hun stock aan de man te brengen. Dat blijkt een groeibriljant. „Het is een enorm succes. Elk jaar hebben we meer deelnemers. Eerst kwamen ze alleen uit Arnhem, daarna uit de wijde omgeving en vervolgens uit heel Nederland. Het publiek is op dezelfde wijze meegegroeid, tot uit België en Duitsland aan toe.”

Fashion + Design Festival
Nadat de Stadhuishal enkele jaren de hoofdlocatie is geweest, is dat nu Building026, de voormalige bibliotheek aan de Koningstraat. Het gebouw wordt voor de gelegenheid omgedoopt in PLINT26, tevens de hele maand hoofdlocatie van het Fashion + Design Festival Arnhem, waarmee wordt samengewerkt.

Hoewel kleding en accessoires de hoofdmoot vormen, is bijvoorbeeld op Industriepark Kleefse Waard productdesign te zien én te koop van zestien ontwerpers. Het parkeren is er gratis.

Arnhemse Stockdagen. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni, met vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 uur Design Bingo bij Café Brasserie Dudok. Info: arnhemsestockdagen.nl