Volledig scherm

Echoconcert van jodelaar bij zomerfestival Echo van de Tijd

ARNHEM - Landgoed 'Hemelse Berg' in Oosterbeek is vandaag opnieuw het domein van 'Echo van de Tijd', een zomerfestival rond het leven op de landgoederen langs de Veluwezoom.

De organisatoren kondigen een 'echoconcert' van de Zwitserse jodelaar Bernhard Betschart aan bij het oude zwembad op landgoed Lage Oorsprong aan de Van Borsselenweg. Langs de watervallen verderop kunnen mensen een meditieve wandeling maken met op de koptelefoon werk van de Nederlandse geluidskunstenaar Cilia Erens.

Slow motion
Ieder half uur lopen maximaal twintig deelnemers achter een gids aan in slow motion. In de voormalige orangerie danst Beeldend Danstheater Telder op tafels en stoelen.

Hemelsche Berg
De 'Hemelsche Berg' werd in 1847 aangekocht door de gefortuneerde Jan Kneppelhout, telg uit een zeer rijke familie en hoeder van een generatie kunstenaars. Hij liet speciaal voor de Amsterdamse violist Jan de Graan de Concertzaal in Oosterbeek bouwen.

In het huidige EventTheater Concertzaal aan de Rozensteeg treedt vanmiddag het Meander Kwartet met soliste Marijke Tjoelker op. In de Rijnzaal is een minisymposium over de toekomst van de landgoederen in Nederland.