Volledig scherm
© DG

Eén loket voor informatie over energiebesparing

ARNHEM - Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal hebben de handen ineen geslagen voor een digitaal loket waar inwoners van de vier gemeenten advies op maat kunnen inwinnen op gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Zowel eigenaren als huurders van een woning en ondernemers kunnen zich via de website gedetailleerd laten informeren over technische mogelijkheden, maar ook over subsidies en financieringsmogelijkheden in hun eigen woonplaats. Voor aanvullende vragen is een helpdesk ingericht.

Aansluiten
Het Energieloket Midden-Gelderland, zoals de volledige naam luidt, is mogelijk gemaakt met geld van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De Rijn en IJssel Energiecoöperatie zorgt in opdracht van de deelnemers voor de concrete invulling van het loket, waar mogelijk ook nog andere gemeenten zich bij aansluiten.

Gestimuleerd
Het energieloket is een van de middelen waarmee de aangesloten overheden hun duurzaamheidsdoelstellingen willen realiseren. De hoop is dat burgers en bedrijven er door worden gestimuleerd om meer energiemaatregelen te nemen.

Het digitale loket vindt u hier.