Volledig scherm
Vivian en Jochem Modderman met hun drie kinderen. © Koen Verheijden

Eerst samen een koud biertje, nu samen vier kinderen

NIJMEGEN - De Vierdaagse is de vader van veel romances en liefdesbaby's. Vivian en Jochem Modderman weten er alles van.

Wie: Vivian (32) en Jochem (39) Modderman
Wonen in: Amersfoort
Waar ontmoet: op de Wedren (2008)

Vivian: „Ik heb bijna mijn hele jeugd in Wijchen en Nijmegen gewoond, dus de Vierdaagse is voor mij een begrip. In 2008 besloot ik zelf mee te wandelen. Ongetraind en behoorlijk impulsief, samen met een goede vriendin. Het is ons gelukt, maar vraag niet hoe!"

„Op de laatste dag was de Wedren het eindpunt. Ik was drijfnat geregend, had overal pijn en er waren alleen nog maar tranen. Maar wat was ik blij. Ik wilde al neerploffen, maar op de droge plekken waren alle zitplaatsen bezet. Ik strompelde door en halverwege wenkte een groep mannen. Of ik een koud biertje wilde."

„We raakten aan de praat en voerden mooie gesprekken. We spraken af om 's avonds nog even de stad in te gaan en met één van hen wisselde ik telefoonnummers uit. De stad is het niet meer geworden: we lagen samen uitgeteld op de bank."

„Nu woon ik samen met hem, Jochem, en onze drie kinderen. De vierde is op komst. We zijn getrouwd en hebben een huis in Amersfoort. Elk jaar plannen we onze zomervakantie steevast in de Vierdaagseweek. Helaas heb ik om het jaar moeten afhaken omdat ik steeds hoogzwanger was en dat geldt ook voor deze 100ste editie. Maar, vier kids of niet, volgend jaar gaan we er weer voor!''