Volledig scherm
De 76 meter hoge Nimbustoren in Nijmegen. foto Bert Beelen/DG

Eerste bewoners voor Nijmeegs hoogste woontoren

NIJMEGEN - De eerste 36 huurders van woontoren Nimbus in de Spoorstraat - met 76 meter de hoogste van Nijmegen - hebben vrijdag hun sleutels gekregen. Komende week kunnen ook de andere bewoners hun intrek nemen. Die krijgen op maandag en vrijdag hun sleutels.

Door deze momenten te spreiden wil corporatie Talis voorkomen dat de flatbewoners elkaar in de weg lopen. "Dat is praktischer. Het is onveilig om met alle bewoners met verhuisbusjes in de drukke Spoorstraat aan te komen", zegt Petra Kanters, woordvoerder van Talis.

Huis uit
In totaal hebben eind volgende week 116 huurders hun sleutel. Daarvan huren 76 huurders van 18 tot en met 27 jaar hun woning voor maximaal 5 jaar. 20 woningen worden aan alle leeftijdsgroepen voor maximaal 1 jaar verhuurd, 20 andere woningen gaan voor maximaal 5 jaar naar cliënten van zorgorganisaties. "Het gaat om tijdelijke contracten. Na die periode moeten mensen hoe dan ook hun woning uit, ook als ze nog niks nieuws hebben", aldus Kanters.

Snelle doorstroom
Het is voor het eerst dat corporatiewoningen voor een tijdelijke periode verhuurd worden. Den Haag staat dit sinds kort toe. Met deze actie hoopt Talis op een snelle doorstroom.