Volledig scherm
Beliebers in de rij voor het concert in GelreDome hebben zich warm aangekleed. © @marleenfw_ via Twitter

Eerste Bieber-fans melden zich al bij GelreDome

ARNHEM - Hoewel het zaterdagconcert van Justin Bieber in GelreDome pas zaterdagavond om 19.00 uur begint, meldden zich vrijdagmorgen al de eerste fans bij het Arnhemse stadiontheater.

Zij willen verzekerd zijn van een goede plek voor het podium. Op de foto willen ze absoluut niet. Praten willen de drie meisjes op het koude beton van de ingang op de noordoosthoek van GelreDome ook niet. Maar hun bedoelingen zijn duidelijk, gezien de volgepropte tassen van sportwinkel Decathlon, net aan de overkant.

Teleurgesteld
Als een dame van de beveiliging het drietal vriendelijk doch beslist duidelijk maakt dat ze moeten vertrekken, druipen de drie 'Beliebers' teleurgesteld af. Ze zijn zeker niet de eersten die worden weggestuurd, en waarschijnlijk ook niet de laatsten.

Bivakkeren
Rond GelreDome wordt al sinds donderdagmiddag gepatrouilleerd door security. Niet alleen nodig vanwege de dure apparatuur voor bij een megaconcert, maar ook om fans die bij het stadion willen gaan bivakkeren van het terrein te sturen.

Vriespunt
Het is concertbezoekers niet toegestaan om bij GelreDome te overnachten. Omdat er geen (sanitaire) voorzieningen zijn, maar ook uit gezondheidsoogpunt. Door de ijzige noordoostenwind wordt het zeker 's nachts koud. De temperatuur daalt tot net even boven het vriespunt.

Justin Bieber treedt behalve zaterdag- ook zondagavond op in GelreDome.

Volledig scherm
Jonge fans bij GelreDome voor het concert dat Justin Bieber daar in 2013 gaf. © Gerard Burgers