Volledig scherm
© Marc Pluim

Eerste twee voorstellingen Cirque de la Liberté in Arnhem afgelast

ARNHEM - De eerste twee voorstellingen van het Cirque de la Liberté in Arnhem, die woensdag- en donderdagavond gehouden zou worden, gaan niet door.

Oorzaak: het hoge water, de kans op onweer en de regen van dinsdag, die de voorbereiding heeft gehinderd.

Theatercircus
Het Cirque de la Liberté is een artistiek theatercircus in de Arnhemse ASM-haven, aan de Rijn, onder leiding van de in Arnhem geboren clown Goos Meeuwsen en zijn vrouw Helena Bittencourt. Het wordt nu voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. De regen was dinsdag echter zo hevig dat de laatste voorbereidingen van de show niet door konden gaan.

Generale repetitie
Het was niet mogelijk een generale repetitie te houden. Bovendien staan door het hoge water de eerste vier rijen van de tribune onder water. Voor donderdagavond wordt onweer verwacht.

Meeuwsen en Bittencourt hebben daarom besloten de eerste twee voorstellingen niet door te laten gaan. Mocht het vandaag weer veel regenen, dan gaat ook de voorstelling van donderdag niet door.

Première
Iedereen die een kaartje heeft gekocht wordt persoonlijk benaderd en krijgt de gelegenheid op een andere avond te komen. De officiële première is vrijdag. Vanaf vrijdag zijn nog zestien voorstellingen gepland.