Volledig scherm
© stock.xchng

Einde dreigt voor Historische Tuin Lent

LENT - Het einde dreigt voor de Historische Tuin in Lent, de Warmoes. Voorzitter van de Warmoes, Margriet de Leeuw, waarschuwt voor het einde van de historische tuin: "Het enige stukje authentiek Lent waar het tuindersverleden nog te beleven valt."

De gemeente wil langs de Graaf Alardsingel, die aan de achterzijde van de tuin grenst, grote appartementsgebouwen neerzetten.

Uitgeputte grond
Daarvoor moet een groot deel van de tuin verlegd worden, bomen verplaatst, de tuin verkleind. "Voor de verlegging van de tuin kiest Nijmegen dan ook nog voor een oud maïsveld, met uitgeputte grond. Daar kun je jaren niks fatsoenlijk laten groeien", zegt De Leeuw.

Drama
De gemeente denkt dat dit wel mogelijk is en dat de Warmoes na 'verlegging' door kan draaien. De Leeuw spreekt van onkunde. Van de oude boomgaard van 12.000 vierkante meter moet meer dan twee derde verplaatst worden. "Een verplaatsing overleven veel bomen niet. We hebben enkele jaren geleden al zo'n operatie gehad. Veel bomen hebben het niet gered." De gedeeltelijke verplaatsing van de tuinderij wordt een drama, iets anders kan De Leeuw er niet van maken.

Lees meer over de Warmoes in De Gelderlander van 19 maart, editie Nijmegen, of in de e-paper op krant.gelderlander.nl.

Op vrijdag 25 maart is De Leeuw in het Nieuwscafé van De Gelderlander in DroomVillaLUX (17.00 uur).