Volledig scherm
© Archieffoto

Eis werkstraf tegen Arnhemmer die wiet teelde uit wanhoop

ARNHEM/ NIJMEGEN - De officier van justitie in Arnhem heeft een werkstraf geëist van 180 uur tegen een 56-jarige man uit Arnhem. De man wordt verdacht van het houden van een hennepkwekerij in de kruipruimte van zijn woning in de Arnhemse wijk Klarendal. Tegen zijn Nijmeegse handlanger eiste de officier van justitie een werkstraf van 80 uur. Hij zou de Arnhemmer de fijne kneepjes van het vak hebben bijgeleerd.

In totaal namen agenten 442 planten in beslag bij de Arnhemmer.

Schulden
De verdachte zou hulp hebben gekregen van de 48-jarige Nijmegenaar, omdat hij van hennepteelt maar weinig wist. Tegenover de rechtbank verklaarde hij: „Ik ben een leek, uit pure wanhoop begonnen. Ik kampte met forse schulden en kreeg nergens een lening. Hennepkweek leek mij een eenvoudige manier om al die schulden in één klap af te lossen.”

Melding
Twee keer kon de Arnhemmer oogsten. In totaal ontving hij 13.000 euro voor de wiet. Door een anonieme melding kwam de politie de verdachte op het spoor. Bij een huiszoeking werd ook de Nijmegenaar aangetroffen in de woning. Hij verklaarde dat hij op bezoek was bij de Arnhemmer.

Werkloos
De Nijmegenaar had zelf ook een kleine wietplantage in zijn woning. Er stonden 68 planten in zijn huis. „Ik was werkloos, kon geen baan krijgen. Wie neemt nu iemand van mijn leeftijd aan? Dan maar in de hennep, dacht ik”, zei hij woensdagochtend in de rechtbank.