Volledig scherm
Beeld van de WK Supercross in GelreDome in 2003.

EK Supercross in GelreDome Arnhem (video)

ARNHEM - Dertien jaar nadat stadiontheater GelreDome in Arnhem het toneel was van het Wereldkampioenschap Supercross strijkt de motorcrosswereld opnieuw neer in het 'grootste theater van Nederland'. Op zaterdag 10 september 2016 staat de EK Supercross op de wedstrijdagenda.

De Italiaanse promotor van het EK Supercross, Offroad Pro Racing, gevestigd onder de rook van Genua, maakt op 21 juni meer details bekend over de 'Arnhem Supercross'. Dan zal de wedstrijd ook officieel worden aangekondigd.

Toppers
In motorcrosskringen wordt al gespeculeerd over Europese toppers die bij de wedstrijd aan de start zullen verschijnen. Daarnaast is sprake van het contracteren van enkele 'snelle Amerikanen'. Er zal in GelreDome een compleet circuit worden aangelegd.

Gelsenkirchen
Dat is dus niet voor het eerst. Ook in 2002 en 2003 werden er in het Arnhemse stadiontheater motorcrosswedstrijden verreden. Offroad Pro Racing wilde aanvankelijk de EK Supercross op 8 oktober houden, maar wijkt uit naar september omdat op die datum in de Veltins Arena in Gelsenkirchen al een motorcrosswedstrijd wordt gehouden.

Arnhem Supercross - 10 september 2016 - Gelredome Satdium - Nederland