Volledig scherm
Trolleys op het Arnhemse Stationsplein. Foto Bert Spiertz/HH

'EL-KW mag niet dupe worden van trolleyzeperd'

ARNHEM - Het kan niet zo zijn dat het Arnhemse bedrijf El-KW alleen de verantwoordelijkheid in de schoenen krijgt geschoven van het mislukte project rond de Trolley 2.0 met de gemeente Arnhem. Dat stellen 6 partijen in de Arnhemse gemeenteraad in een motie die maandagavond 21 maart aan de orde komt tijdens de Politieke Maandag.

Overleg
D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en VVD dragen het college van burgemeester en wethouder op 'in constructief overleg met EL-KW tot een afronding van het pilotproject Trolley 2.0 te komen'.

Initiatief
Wethouder Alex Mink van Mobiliteit heeft de raad er de afgelopen werken niet van kunnen overtuigen dat het EL-KW initiatief nam voor het project, dat had moeten leiden tot een trolleybus die 10 kilometer kan rijden zonder stroom van de bovenleiding.

Ontkend
De 6 partijen stellen 'dat het pilotproject weliswaar onder verantwoordelijkheid van El-KW, als subsidienemer, plaatsvond, maar wel op initiatief van de gemeente is ontstaan'. Dat is wat het bedrijf steeds naar voren heeft gebracht, maar wat door wethouder Mink steeds werd ontkend.