Volledig scherm
De vestiging van Scheer & Foppen in Doetinchem.

Elektronicaketen Scheer & Foppen failliet

HARDERWIJK/ DOETINCHEM - Winkelketen Scheer & Foppen is failliet verklaard. De 475 werknemers, voor wie allemaal ontslag is aangevraagd, worden vanavond bijgepraat in Theater Harderwijk.

De rechtbank Gelderland heeft vanochtend het faillissement uitgesproken over Scheer & Foppen Electro speciaalzaken B.V. Vestigingen van de elektronicawinkel staan in 57 plaatsen in Nederland.

Negen vestigingen
Daarvan staan er negen in het verspreidingsgebied van De Gelderlander: in Dieren, Doetinchem, Ede, Nijmegen, Rhenen, Tiel, Veenendaal, Wageningen en Zevenaar. Net buiten de grenzen zijn er ook nog winkels in Barneveld en Zutphen.

Het hoofdkantoor van het concern staat in Harderwijk.

Teruglopende omzet
Het familiebedrijf kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet. De afgelopen maanden heeft de directie tal van gesprekken gevoerd met overnamekandidaten die het bedrijf zouden kunnen doorstarten, maar dat liep op niets uit.

Filialen voorlopig open
De curatoren laten weten dat alle filialen voorlopig open blijven. Ook enkele webwinkels, waaronder Bobshop en Internetshop, en logistiek dienstverlener E-man vallen onder het faillissement. Scheer & Foppen Installatietechniek is niet failliet verklaard en wordt onveranderd voortgezet.

Volledig scherm
De vestiging van Scheer & Foppen in Doetinchem.
Volledig scherm
De vestiging van Scheer & Foppen in Doetinchem.
Volledig scherm
De vestiging van Scheer & Foppen in Doetinchem. © DG