Volledig scherm
Meinerswijk vanuit de lucht. Foto DG

Ergernis over valse informatie Meinerswijk

ARNHEM - De ChristenUnie en de VVD in de Arnhemse gemeenteraad (beide vóór het plan) zijn bang dat onjuiste informatie over de plannen met het Arnhemse uiterwaardengebied de uitslag van een eventueel referendum gaat beïnvloeden. Tegenstanders van woningbouw in het gebied hielden de afgelopen maanden bijvoorbeeld een petitie tegen 'volbouwen van Stadsblokken en Meinerswijk', terwijl maar in een fractie van het gebied 250 tot 350 woningen gepland staan.

Tegen De VVD, sowieso tegen het referendum, ergert zich al langer aan de verkeerde informatie op basis waarvan handtekeningen worden opgehaald. Zo liep de Partij van de Dieren met een bord tegen '350 woningen in Meinerswijk', terwijl dat aantal voor het hele gebied geldt.

Groener
De ChristenUnie ziet de volksraadpleging als jammerlijk oponthoud. Er is ook begrip. "Maar laten we dan wel een referendum houden op basis van de juiste informatie. Het gebied wórdt niet volgebouwd. Het gebied wordt juist groener", aldus fractieleider Addy Plieger.

3.000 handtekeningen
Of dat referendum er komt, is naar verwachting over een week of zeven duidelijk. Er zijn 3.000 handtekeningen nodig voor een definitief referendumverzoek.