Volledig scherm
Roy Freriks en Wendy den Braben. Inzet: De zieke 2-jarige Chris. © Eigen foto

Ernstig zieke Chris (2) van vakantieadres onderweg naar Radboud

DOETINCHEM/VILLACH - Stichting Ambulance Wens in Rotterdam schiet een in Oostenrijk gestrande familie uit Doetinchem te hulp. De hulpverlener vertrekt morgen naar Villach om daar de ernstig zieke Chris Freriks en zijn moeder, Wendy den Braven, op te halen. De tweejarige Chris is het zoontje van Den Braven en Roy Freriks.

Het koppel was sinds 5 juli met Chris en zijn driejarige broertje Thijs in Karinthië voor vakantie. Amper daar werd Chris ernstig ziek. Hij kreeg epilepsie-achtige aanvallen en verblijft in het ziekenhuis. De artsen zijn er nog niet achter wat het jongetje mankeert.

Reisverzekering
De familie kon maar niet naar huis, eerst omdat Chris niet 48 uur stabiel was en aanvallen bleef krijgen. Vervolgens wilde reisverzekeraar Interpolis/Achmea niet de benodigde 9.000 euro voor een ambulancerit betalen.

De verzekeraar bood uit coulance 3 mille aan maar Den Braven en Freriks kunnen zich geen lening van 6.000 euro permitteren. „Terugbetalen zou ons jaren kosten", aldus Den Braven. In een Facebookbericht legt hij uit: 'Ik heb een doorlopende reisverzekering met dekking voor de hele wereld. Alleen heb ik de medische kosten niet aan staan en hier loopt het op vast.'

Ambulance Wens
Chris kan dankzij Ambulance Wens en ingrijpen van Den Bravens Duivense vriendin Esther van IJs alsnog naar huis. Donderdagavond ging een ziekenauto op pad naar Oostenrijk.

Er is meer goed nieuws voor de familie, want in het gespecialiseerde Radboudumc in Nijmegen is een bed vrij voor Chris, meldt een woordvoerster van dit Nijmeegse ziekenhuis. De ambulance vertrekt morgenvroeg rond 08.00 uur naar Oostenrijk.

Woensdag deelde vader Roy een uitgebreid verslag op Facebook