Volledig scherm
Alied Raggers (r) met dochter Rosanne bij de Arnhemse truck What The Fork. © Annina Romita

Eten, entertainment en vrijheid op foodtruckfestival

NIJMEGEN - Op Food Truck Festival TREK in het Nijmeegse Hunnerpark wordt eten en drinken gecombineerd met livemuziek, kleinkunst en theater. Just van den Bosch, BurgeRmeester van TREK, over eten, entertainment en vrijheid.

 „Een dagje in het park, maar dan met meer faciliteiten”, zo vat Bosch TREK in één zin samen.

Eten
„Ik kom zelf uit de theater- en poëziewereld en vind theater een essentieel onderdeel van een foodtruckfestival. Het is niet de bedoeling dat je als bezoeker na een uurtje denkt: ik heb al het eten geproefd, ik ben klaar.”

Entertainment
Nee, dan is het de bedoeling dat je als bezoeker lekker achterover gaat zitten in het gras om te kijken naar een theatervoorstelling. „Of dans in de silent disco, luister naar een bandje. Ook voor kinderen is er van alles, van kindertheater tot kleurwedstrijden en een reuzenrad. Het eten is de basis, entertainment zorgt ervoor dat je blijft hangen.”

Vrijheid
Vanwaar die opkomst van de foodtruckfestivals? van den Bosch: „Jonge horecaondernemers hebben behoefte aan vrijheid. Een foodtruck koop je één keer, daarna betaal je hooguit af en toe huur als je op een festivalterrein staat.”

Curryworsten
Sfeer is volgens Van den Bosch het codewoord voor TREK. „Wij willen een losse, relaxte sfeer creëren met een nostalgische vibe. Het hele gezin is welkom. Omdat ook opa's en oma's met een plezierig gevoel moeten kunnen komen verkopen we bijvoorbeeld ook authentiek bereide curryworsten.”

Food Truck Festival TREK in het Hunnerpark in Nijmegen. Vrijdag van 16.00 tot 00.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 00.00 uur en zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis, eenmalige bijdrage van 2,50 euro voor milieuvriendelijk hard-plasticglas.

Volledig scherm
Een eerdere editie van het foodtruckfestival TREK, dat ook Nijmegen aan doet. © Jesje Veling
Food Truck Festival TREK is een festival waarbij tientallen mobiele keukentjes een stadspark omtoveren tot een groot en gezellig openlucht restaurant met veel live muziek, theater, kleinkunst & acts. Kijk voor meer info: www.festival-trek.nl Edities 2014: Utrecht en Den Haag