Volledig scherm
Ontspannen, knus, biologisch: eten op rolletjes. © Marina Popova

Eten op rolletjes druk en gezellig

ARNHEM - De eerste editie van Eten op rolletjes in Arnhem is zondag een succes geworden. Het was druk en het was gezellig.

Eten op rolletjes is een eetfestijn waarbij het voedsel wordt gedistribueerd vanuit trucks. „Maar geen commerciële foodtrucks", zegt initiatiefnemer Bob Nagel. „Wij kiezen voor knus en biologisch." Arnhem is de achtste stad waar het evenement gehouden wordt. In de regio zijn ook Ede, Wageningen en Deventer vestigingsplaatsen.

Saté
Samen met zijn vader Frans heeft Nagel Eten op rolletjes drie jaar geleden opgezet. „Bezoekers kunnen van alles proeven," zegt Bob wijzend naar de foodtrucks aan de rand van het terrein. „Van saté tot Japans en vegetarisch, noem maar op. En dan samen in het midden alles opeten en genieten van muziek of theater."

Zeilboot
De foodtrucks zelf moeten er behalve lekker eten maken, ook mooi uitzien, vindt Nagel. „We hebben bijvoorbeeld een verbouwde tuktuk, een foodtruck vermomd als zeilboot, en prachtig opgeknapte Volkswagenbusjes. En een verbouwde schaftkeet."