Volledig scherm
Musis in Arnhem. © Jelle de Ruiter/DG

Eusebiuskerk een half jaar dè concertzaal van Arnhem

ARNHEM - De Eusebiuskerk in Arnhem wordt in sneltreinvaart geschikt gemaakt als concertzaal. Werknemers zijn druk bezig akoestische maatregelen te treffen.

Ze hebben daarvoor drie weken de tijd gekregen. Eind van de maand heeft het eerste concert van Het Gelders Orkest plaats. Dat moet gebeuren in een zaal waar de acht seconden lange nagalm is uitgehaald. Die speelde de Eusebiuskerk altijd parten.

Geluidskaatsers
In de kerk worden nu akoestische panelen aangebracht, er komen geluidskaatsers, een groot podium wordt voorzien van panelen die voorkomen, dat het geluid gaat rondzingen en er worden lange gordijnen opgehangen. Die moeten de zijbeuken aan het zicht onttrekken en de ruimte kleiner maken. Verder komen er systemen in de kerk te hangen waaraan verlichting kan worden bevestigd.

Musis
De werkzaamheden zijn nodig omdat de Eusebiuskerk een half jaar lang de functie van concertzaal van Musis overneemt. „Eind van de maand is de Eusebiuskerk de concertzaal van Arnhem", aldus Peter Koelewijn, bouwmanager van de Stichting Eusebius. Tijdens de verbouwing van concertgebouw Musis is asbest aangetroffen. Gevolg: Musis sluit enkele maanden de deuren. In die periode wordt de huidige concertzaal gerenoveerd en wordt de nieuwe concertzaal afgebouwd.