Volledig scherm
© Thinkstock

Excuses Nijmegen voor fouten vergunning straatfeest Jacobslaan

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls draait er niet omheen. Rond de vergunningaanvraag voor een straatfeest in de Sint Jacobslaan is dit voorjaar veel misgegaan.

Het feest werd op het laatste moment door de organisatie afgeblazen, omdat er geen gemeentelijke vergunning kwam terwijl in het voortraject alles op orde leek.

Boetes
Nijmegen ging de fout in door een beloofd overleg met het vervoersbedrijf Breng over het tijdelijk verleggen van de buslijn door de straat niet goed uit te voeren. Pas kort voor het feest bleek dat Breng bezwaren had tegen het verleggen van de busroute. Dus werd aan de initiatiefnemers meegedeeld dat het feest niet door kon gaan. Die belden direct alle kraamhouders af om boetes te voorkomen.

Sociaal belang
Later op de dag deelde Nijmegen mee dat het feest wél door kon gaan. De bezwaren van Breng bleken toch niet zo ernstig. Volgens Bruls hebben de ambtenaren te snel de buurtbewoners gebeld met een negatief advies. Het sociaal belang van een buurtfeest hadden ze beter moeten wegen. Bruls gaat binnenkort met de initiatiefnemers in gesprek. „In 2017 moet een straatfeest lukken."