Volledig scherm
Night Soil – The Economy of Love van Melanie Bonajo.

Expositie Millennials in Arnhem

ARNHEM - Millennials is de naam van de expositie die op zaterdag 8 oktober begint in Museum Arnhem. De expositie toont werk van tien kunstenaars die geboren zijn na 1980.

Millennials worden doorgaans getypeerd als jongeren die oppervlakkig en egocentrisch zouden zijn, vergroeid met mobieltje en de social media. De huidige media-aandacht voor Millennials inspireerde tot de titel en het uitgangspunt voor deze tentoonstelling: hoe verhouden kunstenaars zich tot de wereld om hen heen?

Video
Te zien zijn videowerken, ruimtelijke installaties en performances van zowel nationale als internationale kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn: Melanie Bonajo (1978, NL)

Lado Darakhvelidze (1977, GE) Priscila Fernandes (1981, PT) Thomas Kuijpers (1985, NL) Christina Lucas (1973, ES) Taus Makhacheva (1983, RU) Inge Meijer (1986, NL) Sachi Miyachi (1978, JP) Aldo Esparza Ramos (1986, MX) Urok Shirhan (1984, IQ)

In de editie Arnhem en Veluwezoom van De Gelderlander (en op de e-paper) een uitgebreid artikel over de nieuwe expositie.