Volledig scherm
Een optreden van Slayer in Polen © ANP

Extra veiligheidsmaatregelen bij concerten Slayer in Nijmegen

NIJMEGEN - Toegangscontrole en geen grote tassen of rugzakken mee de zaal in. Voor de concerten van de Amerikaanse band Slayer in Doornroosje op 21 en 22 juni gelden extra veiligheidsmaatregelen.

Wie via Ticketmaster een kaartje koopt voor de concerten van de heavymetalband krijgt die waarschuwing. Eerder zei directeur Toine Tax juist dat Doornroosje niet extra beveiligd wordt na de aanslagen op concertzaal De Bataclan in Parijs.

Amerikaanse bands
Op dat standpunt staat hij nog steeds. "Maar dat valt aan Amerikaanse bands van het formaat van Slayer niet uit te leggen", zegt hij. "Als we die willen boeken, moeten we de beveiliging opvoeren. Vooral voor het podium hoor, met dranghekken en extra mensen. We zorgen ervoor dat bezoekers er weinig last van hebben." Wie via de site van Doornroosje zelf een concertkaartje koopt, krijgt de waarschuwing dan ook niet.

Het eerste concert van Slayer in Doornroosje op 21 juni was vrijdagochtend binnen een uur uitverkocht. Daarom is 22 juni een 2e concert ingelast. Daarvoor waren zaterdagavond nog wel kaarten te koop.