Volledig scherm

Factuur voor een nieuw festival in Nijmegen dat er niet kwam

NIJMEGEN - Een rekening van 2.250 euro voor een festival op het stadseiland – aan de overkant van de Waal bij Nijmegen– dat er niet kwam. Doeko Pinxt kan er wel om lachen.

De Nijmeegse festivalorganisator, hoofd projecten bij De Lindenberg, had het plan om op 18 en 19 juni een Midzomernachtfestival te houden op de landtong aan de Lentse kant nabij de nieuwe stadsbrug De Oversteek. In september wilde hij er een Vuureilandfestival houden.

Niet geschikt
Maar eind mei zag hij ervan af. De plek is totaal niet geschikt, concludeerde hij: de grond te oneffen en instabiel, en op veel plekken zak je weg. „Een bestelbusje zou er meteen vastlopen. Dan zou je honderden stalen rijplaten moeten leggen. Een kostbare aangelegenheid. Bovendien is er geen enkele voorziening, zoals elektriciteit of drinkwater." Dus annuleerde hij alles. Dat liet hij de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat ook weten.

Rekening
Maar toen viel er een rekening in de bus van het Rijksvastgoedbedrijf. Of hij 2.250 euro wilde betalen voor het tweedaagse festival. Een festival dat nooit is doorgegaan.

Miscommunicatie
Het zal wel goed komen, een gevalletje miscommunicatie, denkt Pinxt. „We weten nu in ieder geval wel wat het kost. Maar het is een braakliggend terrein en er zijn geen faciliteiten, dus ik heb geen idee waar dat bedrag op gebaseerd is." Hoe het ook zij: „Elke euro die je hieraan uitgeeft, is een euro te veel. Het terrein is niet geschikt. En als je hier iets wil organiseren, moet je een hele infrastructuur aanleggen. De startkosten zijn te hoog. Het is een mooi natuurgebied, misschien moeten we het maar zo laten. Je kan er een picknick organiseren, maar dan is 2.000 euro wel veel geld."

Het terrein bij De Oversteek is bij de aanleg van de nevengeul en de bouw van de stadsbrug aangewezen als evenementenlocatie.