Volledig scherm
Tyson Haynes was een geoefend kickbokser. © Privé

Familie treurt om dood Tyson: wat een laffe daad

ARNHEM - Het doodschieten van de 26-jarige Arnhemmer Tyson Haynes was een 'laffe daad'. Dat zegt zijn broer Patrick vandaag in een exclusief interview met de Gelderlander.

Een familieruzie werd Tyson maandagnacht fataal. Aanleiding was de mishandeling van zijn zus, door zijn zwager.

Appje
Die nacht stuurde Tyson zijn broer Patrick in straattaal een appje waarin – vrij vertaald – stond 'die klootzak heeft Jamie-Lee geslagen', vertelt zijn broer.

Tyson ging verhaal halen bij zwager Jerry. Dat resulteerde in een vechtpartij bij station Velperpoort, waarbij Jerry flinke klappen kreeg van kickbokser Tyson. Een tweede ontmoeting later die nacht ging vreselijk mis. Tyson werd voor zijn huis doodgeschoten door zijn zwager.

'Bewust geschoten'
„Er is bewust geschoten. Mijn broertje is drie keer geraakt. Had ik Tysons appje maar gezien. Dan had ik hem tegen kunnen houden”, zegt Patrick.

Veel verdriet
„Hij heeft nooit verwacht dat Jerry een wapen zou hebben. Helaas heeft Jerry dat pistool gebruikt. Nu staan al onze levens compleet op de kop. Wat is er veel pijn. Wat is er veel verdriet....”

Lees het exclusieve interview met broer Patrick in de papieren krant van 30/09/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Voordat zijn zwager Tyson doodschoot in Arnhem hadden de twee een ruzie waarbij de zwager flink wat klappen kreeg van Tyson. Het begin van die ruzie is op beeld vastgelegd.