Volledig scherm
De Kaaij. © PR De Kaaij/Gerard Verschooten

Festival De Kaaij week later wegens hoogwater

NIJMEGEN - Cultureel festival De Kaaij onder de Nijmeegse Waalbrug gaat een week later van start dan gepland, op vrijdag 8 juli. Spelbreker is het - nog steeds stijgende - hoge water in de Waal. 

Voor een paar honderd mensen (muzikanten, horeca-ondernemers, acteurs) die op dit jaarlijkse zomerfestival een boterham verdienen, is dat een 'gigantische tegenvaller'. Dat zegt organisator Léon Berkers.

Opschuiven
Hij wilde het liefst vasthouden aan de geplande opening van De Kaaij, aanstaande vrijdag 1 juli. Maandag moest hij besluiten om het festival een week op te schuiven. Hij heeft nog gekeken naar alternatieve locaties. Maar verplaatsing van (delen van) het festival is minder simpel dan gedacht.

Meedenken
„De gemeente wil meedenken. Maar een vergunning kun je echter niet zomaar overhevelen naar een andere locatie, dan moet opnieuw gekeken worden naar de veiligheid bijvoorbeeld. We zijn gebonden aan wet- en regelgeving."

Berkers hoopt dat het water volgende week maandag zover gezakt is, dat begonnen kan worden met de opbouw van het festivalterrein onder de Waalbrug.