Volledig scherm
Een impressie van Festival De Oversteek. © Willem Melssen

Festival De Oversteek voor eerst op Veur-Lent

NIJMEGEN - Het jaarlijkse festival De Oversteek is dit jaar voor het eerst te zien op het stadseiland Veur-Lent. Met 21 locaties is het festival, dat komende zondag de eerste dag beleeft, groter dan ooit.

Vorig jaar was het festival nog op 15 plekken.

Intieme sfeer
Toch hoeven de bezoekers niet bang te zijn dat de intieme sfeer verdwijnt. „Het is dan wel groter, we houden alle optredens zelf juist heel klein en intiem met nooit meer dan vijftig man publiek. Je kunt bij wijze van spreken op schoot zitten bij de artiesten die je bezoekt. Juist in die kleinschaligheid en in die prachtige plekjes zit onze grote kracht", aldus Marten de Paepe, programmeur van De Oversteek.

Twee zondagen
Het festival speelt zich af op 21 locaties in Lent, op Veur-Lent en in Bemmel, verspreid over twee zondagen. Komende zondag zijn er tijdens de editie west voorstellingen op acht locaties ten westen van de Waalbrug, een week later staan de artiesten op veertien plekken oostelijk van deze brug.

Verborgen Waalstrandjes
De Paepe: „Met Veur-Lent als belangrijkste toevoeging. Zo speelt theatermaker Monique Hendriks op een van de 'verborgen' Waalstrandjes."

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Nijmegen en Betuwe, van vrijdag 2 september of in onze e-paper.