Volledig scherm

Fietser (15) per helikopter naar Nijmegen na zwaar ongeluk

UEDEM - Een 15-jarige jongen uit het Duitse Uedem is gisteren zwaargewond geraakt toen hij in zijn woonplaats werd aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer is per helikopter naar het Radboudumc in Nijmegen gevlogen.

Het ongeluk, vlak over de grens bij Siebengewald, gebeurde rond 15.30 uur. Volgens de Duitse politie wilde de 15-jarige samen met drie anderen de Boxteler Bahn oversteken. Vermoedelijk heeft de jongen daarbij de vrachtwagen, die op de voorrangsweg reed, over het hoofd gezien.

In shock
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur heeft nog geprobeerd te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar en is daarom per helikopter naar Nijmegen gebracht. De drie andere jongens en de chauffeur bleven ongedeerd. Zij verkeerden na het ongeluk in wel shock, meldt dagblad Der Westen.

De vrachtwagenchauffeur is naar het ziekenhuis in Goch gebracht. Een van de jongens die bij het slachtoffer was, naar het ziekenhuis in Kleef. De politie heeft het ongeval in onderzoek. De weg was lange tijd afgesloten.