Volledig scherm
De locatie waar de fietser is mishandeld.

Fietser mishandeld bij GelreDome na wedstrijd Vitesse

ARNHEM - Een 33-jarige fietser uit Arnhem is zaterdag 13 augustus mishandeld op de Huissensedijk, nabij stadion GelreDome in Arnhem. Dat heeft de politie maandagmorgen bekendgemaakt. Het slachtoffer haalde rond 22.30 uur een man en zijn twee zonen in op het fietspad. Daarbij riepen de zonen wat naar de passerende fietser.

Nadat de fietser was gestopt om te vragen wat er aan de hand was, ontstond een woordenwisseling.

Nóg twee mannen 
Vervolgens werd de fietser aan de kant geduwd. Kort daarop kwamen er nog eens twee mannen bij de fietser om zich te bemoeien met de ruzie. Zij hebben het slachtoffer vervolgens mishandeld.

Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier vielen de verwondingen van het slachtoffer uiteindelijk mee. „In het ziekenhuis bleek dat het is gebleven bij wat schrammen en blauwe plekken.”

Volgens de woordvoerder heeft de politie niet vastgesteld dat het geweld iets te maken heeft met de voorafgaande wedstrijd van Vitesse. „Maar dat kunnen we ook nog niet uitsluiten.”

Getuigen
De politie zoekt getuigen, specifiek de inzittenden van een auto die de daders gemaand hebben te stoppen door naar hen te schreeuwen. Koetsier: „Zij kunnen cruciale informatie hebben waarmee wij mogelijk deze mishandeling kunnen oplossen.”