Volledig scherm
© Marc Pluim

Fietsfeest Tjallingii moet jaarlijks terugkerend evenement worden

ARNHEM - Als het aan profrenner Maarten Tjallingii (38) ligt, wordt het fietsfeest dat hij woensdag samen met zijn vrouw organiseerde, een jaarlijks terugkerend evenement. Dat zei de Arnhemmer vlak voor aanvang van de dikkebandenrace woensdagmiddag. Tjallingii nam die dag afscheid van zijn collega's en wielerfans. Dat deed hij in Arnhem, op de Paasberg.

„Van mij mag het fietsfeest een jaarlijks evenement worden. De Ronde van de Paasberg bestaat al jaren niet meer, ik zou graag willen dat er hier weer gefietst wordt. Structureel."

Organisatie
Vier weken was hij fulltime bezig met de organisatie. „Vooral mijn vrouw (Petra Hofs) heeft heel veel gedaan. Samen met de stichting Kanjers voor Kanjers, waar ik ambassadeur van ben, en de Arnhemse wielervereniging RETO. Als je iets doet, moet je het goed doen. Vind ik tenminste."

Feestje
Circa honderd kinderen uit Arnhem-Noord waren op het middagprogramma afgekomen. Leerlingen van De Witte School, de Boomhut en Julianaschool. Ook Sven (7) en Nina (5) Tjallingii waren van de partij. „Ik weet nog niet of ik profwielrenner wil worden. Ik vind fietsen wel leuk", vertelt Sven.

Maarten Tjallingii geeft toe dat hij erg gespannen is. „Misschien nog wel meer dan voor een wedstrijd. Het is mijn feestje en dan wil je dat het goed verloopt. Ook voor Petra."

Petra ving alle kinderen op en vertelde waar de spelletjes plaatsvonden. Op het veld van korfbalclub Oost Arnhem is een parcours uitgezet en staat een springkussen. „Of de dag geslaagd is? Dat weten we pas later. Als ik straks blije kinderen en een blije Maarten zie, is de dag geslaagd."

Volledig scherm
Maarten Tjallingii heeft het zichtbaar naar zijn zin op zijn fietsfeest. © Marc Pluim