Volledig scherm
© Thinkstock

Files verwacht rond Zwarte Cross en intocht Vierdaagse

NIJMEGEN - De ANWB verwacht vrijdag files rond een aantal grote evenementen, waaronder de Zwarte Cross en de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.

In de regio Zuid begint op vrijdag de zomervakantie en voor de regio Midden de drieweekse bouwvak. Daarom verwacht de ANWB dat het al in de loop van de ochtend druk gaat worden op de snelwegen in deze delen van het land. De drukte houdt waarschijnlijk aan tot in de middag.

Vierdaagse
Het vakantieverkeer rond de Gelderse steden moet vrijdagmiddag extra oponthoud incalculeren vanwege de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse en de Zomerfeesten. Op deze dag wordt een feestelijke intocht op de Via Gladiola gehouden, die jaarlijks tienduizenden mensen naar Nijmegen trekt. Files zijn vooral mogelijk op de A50, A73 en de N325.

Zwarte Cross
In de Achterhoek trekt de Zwarte Cross veel publiek. Vorig jaar kwamen er bijna 200.000 mensen op het driedaagse festival af. De smalle wegen rondom dit evenement zien dit weekend meer auto’s dan in totaal gedurende de rest van het jaar. De organisatie adviseert bezoekers dan ook om de navigatie uit te zetten en vanaf de N18 de gele borden met P Evenement te volgen.