Volledig scherm
Screenhsot uit de film 'EXIST'. © Klaas Arie

Film over azc De Koepel genomineerd voor film van het jaar (video)

ARNHEM - De korte film EXIST over azc De Koepel in Arnhem is genomineerd voor beste korte film van het jaar. Onlangs sleepte EXIST de prijs voor beste film van de maand september binnen tijdens ShortCutz Amsterdam. De film is daarmee direct genomineerd als beste korte film van het jaar.

ShortCutz Amsterdam is een evenement waar wekelijks korte films te zien zijn in aanwezigheid van de makers. De films worden beoordeeld door een (inter)nationale jury. 

Hoofdrol
Filmmaker Klaas Arie Westland maakte de korte film in samenwerking met (inmiddels voormalige) Koepel-bewoners. Anwar Manlasadoon, columnist van De Gelderlander, hielp hem bij de productie en Ahmad Koujo speelde de hoofdrol in de film, waarin hij wordt gevolgd tijdens zijn eerste wandeling door Arnhem na aankomst in De Koepel.

Zonder budget
De film is zonder budget gemaakt en is te zien geweest tijdens de eerste editie van Arnhems DOEK in Focus en tijdens de Open azc-dag in De Koepel. Op dit moment zijn er gesprekken over uitzending op televisie en wordt gewerkt aan een lange versie.

Bekijk hier de korte film EXIST.

Volledig scherm
Klaas Arie Westland heeft de korte film die hij maakte over Anwar en Ahmed eerst samen met hen bekeken. © Gerard Burgers