Volledig scherm
De motor is tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. © Persbureau Heitink

Filmende moeders hinderen politie bij dodelijk ongeluk

NIJMEGEN - Politieagenten die zaterdag hulp verleenden bij een motorongeluk in Nijmegen, zijn ernstig gehinderd door omstanders. Deze mensen, veelal moeders met kinderen, maakten filmpjes en foto's van het ongeval.

Dit zorgde voor frustratie bij de politie, zo schrijft de politie Nijmegen-Zuid op Facebook. „Terwijl onze agenten met de motorrijder bezig waren, voelden ze een camera over hun schouder. Dat kan niet. Het waren vooral dames die aan het filmen waren, terwijl hun kind er bij stond", zegt de operationeel coördinator van dienst van de politie Nijmegen. „Het leidt onbewust toch af van waar je mee bezig bent. En bovendien heeft slachtoffer recht op privacy."

Gereanimeerd
De motorrijder uit Nijmegen vloog in de wijk Meijhorst uit de bocht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Slachtofferhulp
Er waren volgens de politie ook omstanders die wel hielpen. Naar twee dames die het slachtoffer gereanimeerd hebben, wordt nu gezocht. „Het is niet niets wat ze hebben meegemaakt. We willen ze daarom slachtofferhulp aanbieden en uiteraard bedanken."

Volledig scherm
Buurtbewoners kijken hoe de motor wordt weggehaald. © DG