Volledig scherm
De filmposter van Vloed. © Wild Producties

Filmproducent (24) uit Beuningen genomineerd voor Gouden Kalf

NIJMEGEN - Hij is nog niet afgestudeerd aan de Filmacademie, maar heeft wel al een nominatie voor een Gouden Kalf op zak. Filmproducent Bryan van Baardewijk (24), die geboren werd in Nijmegen en opgroeide in Beuningen, maakt met zijn korte film Vloed kans op het felbegeerde beeldje.

De jonge filmproducent was er niet bij toen bekend werd gemaakt dat Vloed is genomineerd in de categorie korte film. Zo onwaarschijnlijk leek hem een nominatie. „Omdat we studenten zijn, gingen we gewoon niet uit van een nominatie”, aldus Van Baardewijk.

Sfeer
De jonge filmproducent maakte de film twee zomers geleden. Twee regisseurs en de cameraman, studiegenoten van de Beuninger, kwamen met het idee. „Zij hadden al een beeld qua sfeer en locatie.”

Film Festival
Volgende week woensdag en donderdag wordt de film gedraaid op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Samen met één van de regisseurs beantwoordt Van Baardewijk dan vragen van het publiek. De film is nu al uitverkocht. Op 30 september hoort hij of Vloed daadwerkelijk in de prijzen valt. 

Lees een uitgebreider verhaal over Van Baardewijk en de film Vloed in De Gelderlander van donderdag 22 september of in de online krant.

Bekijk hier de officiële trailer van de film.

Vloed is a poetic short about a young girl who desperately wants to be one of the boys. But when she finally succeeds, it has unexpected consequences...