Volledig scherm
Eugène Bongers (links) en Thomas Verheij, de nieuwe eigenaren van Physique. © Rolf Hensel

Fitnesscentrum Physique krijgt doorstart

ARNHEM - Eugène Bongers en Thomas Verheij zijn de nieuwe eigenaren van Physique, het centrum voor sport en gezondheid aan de Beukenlaan in Arnhem. Bongers is vooral bekend in de ict-wereld.

Totaalnet Internet Works, met 42.000 klanten, is een van zijn bedrijven. Tot gisteren was hij ook interim-directeur van Physique.

X-Fittt
De 33-jarige Verheij is oprichter van Formupgrade, een sport- en beweegcentrum met vestigingen in Klarendal, Malburgen en Presikhaaf. Hij maakte naam met zijn afvalprogramma X-Fittt, waarvoor Arnhemmers de afgelopen jaren in de rij stonden.

Failliet
Physique ging eind vorige maand failliet. Een rechtszaak tegen een oud-directeur had de onderneming 70.000 euro gekost. Het feit dat uitkeringsorganisatie UWV plots fors bezuinigde en om die reden minder mensen naar Physique doorverwees voor re-integratie, betekende de druppel die de emmer deed overlopen. „We kwamen net een beetje liquiditeit te kort", zegt Bongers.

Maatschappelijk bewustzijn
Wat de twee delen, zo geven ze met vurige pleidooien aan, is een groot maatschappelijk bewustzijn. Bongers: „We willen mensen gezonder en bewuster laten leven. Geld verdienen moet, maar is niet onze grootste drijfveer." Physique gaat vanaf nu door het leven als Physique Preventiecentrum BV. Het overgrote deel van de huidige werknemers blijft in dienst.