Volledig scherm
Jos Havekes in de stalling waar eerder deze week scootmobiels zijn gejat. © Bert Beelen

Flatbewoners aan huis gekluisterd na diefstal scootmobiels

NIJMEGEN - Bewoners van een flatgebouw aan de 48e straat in de wijk Weezenhof kunnen geen kant op, nadat hun scootmobiels in de nacht van maandag op dinsdag zijn gestolen.

De politie heeft tot nu toe twee aangiften binnen. Een van die aangiftes is gedaan door Jos Havekes (79), die de diefstal dinsdag ontdekte. Zijn beide scootmobiels zijn de nacht daarvoor gestolen.

Enige vervoersmiddel
Door de diefstal zit hij noodgedwongen aan huis gekluisterd. "Het is een enorm laffe daad. M'n scootmobiels zijn de enige vervoersmiddelen die ik kan gebruiken. Ik heb twee herseninfarcten gehad, lijd aan Parkinson en heb een zware vorm van de spieraandoening polyneuropathie. Lopen, fietsen of autorijden kan ik niet", zegt hij.

Thuis
De daders hebben volgens Havekes 'niet beseft wat ze hem hebben aangedaan'. „Ik zit nu hele dagen thuis en kan geen boodschappen doen of even de straat op. Omdat ik alleenstaand ben, is er niemand in huis om me te helpen", zegt hij. „Gelukkig krijg ik hulp van mijn zoon en andere flatbewoners."

Beveiliging
Volgens de gemeente worden scootmobiels steeds vaker gestolen. De gemeente Nijmegen onderzoekt daarom of de scootmobielen, die de gemeente verstrekt aan gehandicapte Nijmegenaren, beter beveiligd kunnen worden. De gedupeerden krijgen volgens de gemeente zo snel mogelijk een vervangende scootmobiel.

Lees een uitgebreid verhaal en meer over de gedupeerden in De Gelderlander, editie Nijmegen, van donderdag of in onze e-paper.