Volledig scherm
De Flixbus. © Flixbus

Flixbus krijgt groen licht voor nieuwe trajecten

ARNHEM - De Duitse busdienst Flixbus mag 2 lange verbindingen in Gelderland gaan verzorgen. De provincie geeft toestemming voor de trajecten Enschede-Arnhem-Tiel-Rotterdam-Delft en, zoals eerder gemeld, Groningen-Zwolle-Arnhem-Nijmegen-Maastricht, voor wat betreft het Gelderse stuk. 

Van andere concessiehouders, veelal provincies, is ook toestemming nodig.

Voorwaarden
De provincie Gelderland stelt wel voorwaarden aan Flixbus: reizigers mogen niet slechts tussen Arnhem-Nijmegen en omgekeerd reizen. Dat geldt ook voor het traject Arnhem en Tiel. Daarmee wil de provincie de vervoerders beschermen die nu al rechtstreekse treinverbindingen verzorgen op deze trajecten.

Trajecten
De 2 trajecten zullen volgens het busbedrijf deel uitmaken van internationale lijnen. Wanneer de groene touringcars de verbindingen gaan verzorgen, kan een woordvoerster van Flixbus nog niet zeggen. "Kort geleden hebben we vergunningen voor een hoop trajecten aangevraagd om op lange termijn te kunnen plannen", zegt de woordvoerster. Wanneer de verbindingen tussen deze steden van start gaan en hoe duur de tickets zullen zijn, hebben de Duitsers nog niet bepaald.

Wintersportbestemmingen
Flixbus rijdt al sinds eind vorig jaar verschillende nationale trajecten, zoals 6 keer per dag Nijmegen-Rotterdam. Vanuit onder andere Arnhem en Nijmegen reden de Duitsers de afgelopen maanden ook naar wintersportbestemmingen. Flixbus heeft eerder de ambitie uitgesproken te willen rijden tussen alle grotere steden in Nederland.