Volledig scherm

Foto's van luchtlandingen in tunnels Berenkuil in Arnhem

ARNHEM - Twee fiets- en wandelroutes door de Berenkuil in Arnhem zijn sinds woensdag opgefleurd met grote foto's op folie die verwijzen naar de luchtlandingen van de Slag om Arnhem in 1944.

„Wij zijn als stadsbestuur druk bezig met het zichtbaar maken van de Slag om Arnhem. Dit is daarvan een onderdeel", zegt wethouder Ine van Burgsteden.

Herdenking
De afbeeldingen op het Airborneplein, in de volksmond de Berenkuil genoemd, zijn niet toevallig deze week op de muren van twee tunnels aangebracht. „Wij hebben dit gedaan in aanloop naar de herdenking van de Slag om Arnhem die hier vrijdagavond plaatsheeft." De mensen die de herdenking in de Berenkuil bijwonen, komen door de tunnels. Na afloop van dit officiële gedeelte waarbij kransen worden gelegd, gaan ze door de twee tunnels naar de Rijn. Hier heeft de derde editie van het beeld-, muziek- en dansspektakel Bridge to Liberation Experience plaats.

Airborne Festival
Het podium op het water is inmiddels weer opgebouwd. Na afloop van de show wordt op de Korenmarkt voor het eerst het Airborne Festival gehouden. Dat evenement duurt twee dagen.