Volledig scherm

Frans Thijssen signeert boek in Arnhem en Malden

ARNHEM - Oud-voetballer Frans Thijssen signeert komende weken het boek Het geheim van Ipswich in zijn geboorteplaats Malden en in Arnhem. De voormalige speler van onder meer NEC, FC Twente, Ipswich Town en Vitesse komt zaterdag 11 juni naar The Read Shop in het winkelcentrum van Malden. Een week later, zaterdag 18 juni, bezoekt hij boekhandel Hijman Ongerijmd aan de Grote Oord 15 in Arnhem.

Thijssen (64) kan terugkijken op een rijke voetbalcarrière. Hij begon in Malden bij Juliana’31 en groiede daarna uit tot international.

UEFA-cup
Het geheim van Ipswich is geschreven door Tom van Hulsen, voormalig hoofdredacteur van Voetbal International. Het boek handelt over de tijd die Frans Thijssen en Arnold Mühren doorbrachten bij de Engelse club. Ze waren de twee eerste Nederlandse full-profs in Engeland, veranderden het spel van Ipswich en wonnen met de club in 1981 de UEFA Cup, door in de finale AZ’67 te verslaan. Frans Thijssen werd dat jaar gekozen tot Voetballer van het Jaar in Engeland.

Oranje
Thijssen speelde veertien keer voor het Nederlands elftal en nam met Oranje deel aan het EK van 1980. Hij sloot zijn loopbaan af bij Vitesse. In dienst van de Arnhemse club kreeg hij de prijs voor beste speler van de eerste divisie.

Op zaterdag 18 juni signeert de ex-prof tussen 14.00 en 15.00 uur in boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem. Op zaterdag 11 juni is hij van 11.00 tot 12.00 uur te gast in The Read Shop in het Maldense winkelcentrum.