Volledig scherm
Henk Fraser © ProShots

Fraser waakt voor onderschatting tegen De Dijk (video)

ARNHEM - Vitesse treedt in de eerste ronde van de KNVB-beker aan met een sterk team. Tegen de Amsterdamse derdedivisionist De Dijk mist trainer Henk Fraser alleen de geschorsten Guram Kashia en Marvelous Nakamba en de geblesseerde Sheran Yeini. Hij past zijn basis dus op enkele plaatsten aan.

Fraser waakt voor onderschatting tegen De Dijk. Een spionagereis heeft hem afgelopen zondag veel wijzer gemaakt. De Amsterdamse formatie herbergt voetballend vermogen, schuwt de duels niet en heeft met spits Dennis Kaars een wapen voorin.

Onderschatting
"Het is zaak deze wedstrijd zeer serieus te nemen", stelt Fraser. "We moeten echt 100 procent zijn. Ik heb te vaak gezien dat clubs uit de eredivisie door onderschatting worden uitgeschakeld. Dat kunnen we nu niet hebben."

Jong Vitesse
Vitesse is de favoriet en moet die rol ook waarmaken, vindt de coach. Daarom start hij met een logisch elftal. Meest opvallende verschijning is Mohammed Osman. Die komt in de plaats van Nakamba. Osman speelt doorgaans in Jong Vitesse.

Beste team
"Ik zie geen reden veel posities te veranderen”, verklaart Fraser. "We hebben een groep van 25 man. Hoogstwaarschijnlijk zijn daarvan 12 tot 14 spelers mijn vrienden. De rest speelt minder en zal er anders over denken. Maar dat sentiment telt voor mij niet. Ik wil winnen en daar moeten de spelers de energie voor leveren. Ik kijk dus naar het beste team."

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Van der Werff, Kruiswijk, Ota; Osman, Baker, Foor; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.