Volledig scherm
Ambulance- en politiemedewerkers verlenen hulp aan de wielrenners. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Frontale botsing tussen twee wielrenners in Arnhem

ARNHEM - Bij een frontale aanrijding tussen twee wielrenners in Arnhem is een van de twee gewond geraakt. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde vanmiddag op het dubbele fietspad langs de Apeldoornseweg.

Een van de wielrenners reed vanaf Arnhem richting Apeldoorn toen hij door een onbekende reden op de verkeerde helft van het fietspad kwam. Twee tegemoetkomende wielrenners probeerden de man nog te ontwijken, maar konden een botsing niet voorkomen.

Botsing
De spookrijdende wielrenner botste frontaal tegen een van de twee tegemoetkomende wielrenners, die in het gras ten val kwam. De fietser die op de verkeerde helft reed, belandde op het asfalt.

Ziekenhuis
Twee personen op een passerende scooter hebben samen met het wielrennende duo eerste hulp verleend aan de man die op het asfalt ten val kwam. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De wielrenner waarmee hij in botsing kwam had enkel schrammen en kneuzingen. 

Oorzaak
Volgens het duo op de scooter kan de wisseling tussen zon en schaduw mee hebben gespeeld in de oorzaak van het ongeluk. De wielrenner die op het verkeerde gedeelte van het fietspad reed, fietste namelijk net vanuit de zon de schaduw in.