Volledig scherm
In de nacht van 22 op 23 januari werden auto's die bij M. geparkeerd stonden bij zijn woning door mannen met vloeistof overgoten en in brand gestoken. © Politie

Gebiedsverbod voor Nijmegenaar die doelwit van aanslagen was

NIJMEGEN - Om de buurt te beschermen tegen een nieuwe aanslag, mag de vermeende crimineel Danny M. uit Nijmegen zijn huis niet meer in. Dat heeft de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls besloten. Hij legde M. op aandringen van bezorgde buurtbewoners van de wijk Hegdambroek een gebiedsverbod op. 

„Wij zijn van mening dat de aanwezigheid van deze meneer een gevaar vormt voor de openbare orde", zegt een woordvoerder van de burgemeester.

Onderwereld
Danny M. (37) wordt door justitie gezien als 'de telefoonleverancier van de onderwereld'. Met zijn bedrijf Ennetcom runde M. een wereldwijd communicatienetwerk waarmee via versleutelde telefoons niet-traceerbare mails verstuurd konden worden.

Sinds de politie erin slaagde het netwerk toch te kraken, lijkt een deel van M.'s klandizie het op hem te hebben gemunt.In de nacht van 22 op 23 januari werden op de Hegdambroek twee auto's van M. met een brandbare vloeistof overgoten en in brand gestoken.

In de nacht van 1 op 2 maart werden met een automatisch wapen kogels afgevuurd op een woning twee deuren verder; de politie heeft het sterke vermoeden dat de kogels voor Danny waren bedoeld.

Gearresteerd
Danny M. werd op 19 april gearresteerd op verdenking van het aannemen van grote sommen crimineel geld c.q. witwassen. Kort daarna eisten buurtbewoners actie. Sinds 29 juni is M. weer op vrije voeten, maar hij is niet meer in zijn woonwijk gesignaleerd. Het opgelegde gebiedsverbod geldt nog tot 22 augustus. „Tegen die tijd bekijken we of we het verlengen", zegt de woordvoerder van burgemeester Bruls.