Volledig scherm
Hans van den Berg bij de gietijzeren paal waar hij tegenaan geduwd is door een passant die rennend zijn trein wilde halen. © Bert Beelen

Gebroken rib door treinrenner: 'Ik wil dat dader weet wat hij heeft gedaan'

NIJMEGEN - Hans van den Berg werd op het station in Nijmegen omvergelopen door iemand die zijn trein wilde halen. De treinrenner keek niet om en liep gewoon door. Dat kan er bij Van den Berg niet in. De komende zes weken wordt de 75-jarige Nijmegenaar op de been gehouden door morfine en paracetamol. Door zijn val liep hij gebroken en gekneusde ribben op.

Hij gebruikt de tijd om de dader te vinden.

Roltrap
Het incident vond deze week plaats aan het einde van een dagje uit met zijn vrouw. Aangekomen op het station was de docent klassieke talen via de roltrap net in de centrale hal terecht gekomen. „En toen leek het wel alsof er een blok beton tegen me aankwam, zo hard werd ik geraakt.”

Klap
Zelf weet hij eigenlijk niet wat er gebeurd is. Volgens een getuige rende er iemand tegen Van den Berg aan die van ene naar het andere perron rende om de trein te halen. „Ik ben waarschijnlijk heel even buiten westen geweest. En het ging allemaal zó snel." Wat Van den Berg niet kan verkroppen, is dat de treinrenner gewoon is doorgehold om zijn trein te halen. „De botsing was zó hard, dat móet hij gevoeld hebben. Maar kennelijk is de trein halen belangrijker dan je om iemand bekommeren.”

Reageren? e.reijnen@gelderlander.nl

Lees het complete verhaal in De Gelderlander van zaterdag 3 september, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.