Volledig scherm
De Bloemerstraat heeft een metamorfose ondergaan. © DG

'Geen alcoholverkoop na 22.00 uur in nachtwinkels'

NIJMEGEN - Bewoners en ondernemers in de Nijmeegse Hertogstraat en omgeving en het Bewonersplatform Centrum verzetten zich tegen het D66-initiatief om 's avonds in nachtwinkels ook alcoholverkoop toe staan.

Zij vrezen, dat toestaan van alcoholverkoop na 22.00 uur tot ernstige overlast leidt op straat en zorgt voor verstoring van de nachtrust van bewoners. Ze zijn bang, dat de verkoop van bier en wijn zwervers en verslaafden aantrekt die vervolgens ook nog eens op straat gaan drinken.

Nachtwinkel
Sinds kort liggen er twee aanvragen voor het starten van een nachtwinkel in het centrum, een aan de Hertogstraat 51 en een aan de Bloemerstraat 80. De gemeente staat ook nog twee nachtwinkels toe buiten het centrum. Daarvoor zijn nog geen aanvragen van ondernemers binnengekomen.

Betuttelend
Burgemeester Hubert Bruls heeft steeds aangegeven, dat hij niks van alcoholverkoop na 22.00 uur wil weten, zeker niet in het centrum. D66 vindt die opstelling van de burgemeester 'betuttelend'.

De D66-fractie dient vanavond een motie in de raad in om wel alcoholverkoop toe te staan. In ieder geval voor een proefperiode.