Volledig scherm
Beeld uit een opgedoken filmfragment van prins Claus tijdens de Vierdaagse van 1967. Hij wordt geflankeerd door twee agenten te paard. collectie René Jansen

Geen extra beveiliging voor koning bij Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN - Voor de komst van koning Willem-Alexander naar de intocht van de Vierdaagse worden geen extra veiligheidsmaatregelen genomen. De intocht is namelijk al optimaal beveiligd.

Volgens de Vierdaagse-organisatie wordt er altijd al een hoog veiligheidsniveau aangehouden bij eretribunes langs de intochtroute. „Daar verandert door de komst van de koning niets aan”, stelt een woordvoerder.

Prins Claus
Het is voor het eerst in 49 jaar dat er weer iemand van de koninklijke familie naar de wandelmars komt. In 1967 liep prins Claus de Vierdaagse mee. Voor het geval dat koning Willem-Alexander ook mee zou gaan lopen, lag er al wel een draaiboek klaar. Het zou organisatorisch nogal wat voeten in de aarde hebben gehad voor de veiligheid en begeleiding van de koning.

Hoogwaardigheidsbekleders
Op de eretribunes bij de Vierdaagseintocht zitten altijd al verscheidene hoogwaardigheidsbekleders, zoals ambassadeurs en soms ministers.

Prins Claus loopt, samen met twee beveiligers te paard, mee aan de Nijmeegse Vierdaagse van 1967.