Volledig scherm
© AFP

Geen kamer? Wijk uit naar Airbnb!

NIJMEGEN - Studenten zonder kamer vinden steeds vaker tijdelijk onderdak via het particuliere aanbod van Airbnb: overnachten bij mensen thuis. De Airbnb's in Nijmegen zitten bomvol.

Het begin van het nieuwe collegejaar zorgt voor een aanwas van duizenden nieuwe studenten in Nijmegen. Bij de Radboud Universiteit zijn de colleges deze week begonnen, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen volgt de aankomende week.

Kamernood
Ondanks een groeiend aanbod van kamers blijft de kamernood voor studenten in Nijmegen een actueel probleem. Studenten vluchten steeds vaker in de Airbnb's van de stad, als tijdelijk noodverband.

Bezettingsgraad
„De bezettingsgraad is hoger dan ooit tevoren", laat een woordvoerder van Airbnb weten. Omdat het concrete aanbod fluctueert - een verhuurder hoeft zijn huis niet dagelijks open te stellen - kan hij geen harde cijfers overleggen. „Maar bedenk, dat er in de regio Nijmegen en Arnhem ongeveer 890 actieve accommodaties zijn. Een toename van 83 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat de bezetting gemiddeld genomen nog steeds zo hoog is, geeft wel aan hoe groot de vraag nu is."