Volledig scherm
Rembrandt Theater wordt in januari 2016 Stadsbioscoop Rembrandt. © Marina Popova

Gelders filmtalent op Arnhems DOEK

ARNHEM - De provincie Gelderland barst van het filmtalent en dat mag Nederland best weten. Daarom organiseert filmmaker Klaas Arie Westland sinds deze zomer Arnhems DOEK.

Het filmfestival wordt deze zaterdag voor de tweede keer gehouden. Stadsbioscoop Rembrandt draait de animatiefilm Under the Apple Three van regisseur Erik van Schaaik en de korte films IJzer In Mijn Aderen en Crown van derdejaars Rijn IJssel-student Guido Coppis. 

Gouden Kalf
Van Schaaik won vorig jaar een Gouden Kalf voor Under the Apple Tree. De horrorkomedie gaat over een wanhopige appelboer die zelfmoord pleegt, omdat wormen voortdurend zijn fruit verpesten. De wormen, twee broers genaamd Aber en Crombie, worden na zijn dood wreed van elkaar gescheiden en moeten op zoek naar een nieuw huis.

Debat
Over de films van Coppis wil organisator Westland niet veel loslaten. „Ik kan alleen zeggen dat ik stil van zijn werk was”, aldus Westland. Voor, na en tijdens de films krijgt het publiek de kans om in gesprek te gaan met regisseurs en filmkenners.

De filmavond is op zaterdag 1 oktober en duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Entree is gratis, aanmelden gewenst via ikbenaanwezig@arnhemsdoek.nl.