Volledig scherm
Justin Bieber tijdens een live-optreden. Foto BrittanySowacke

GelreDome wil verkeerschaos bij Bieber dit keer voorkomen

ARNHEM - Verkeersproblemen zoals in 2013 na het concert van Justin Bieber in GelreDome, daar zitten ze in Arnhem niet op te wachten als het Canadese tieneridool begin oktober weer naar Nederland komt. Hij geeft zaterdag 8 en zondag 9 oktober twee shows in de Gelderse hoofdstad.

Daarom wordt alle kopers van een kaartje voor de vrijwel uitverkochte concerten (33.000 mensen per avond, tegen 27.000 in 2013) gevraagd hoe ze naar GelreDome komen. Zo moet inzichtelijk worden hoeveel bezoekers zich laten afzetten.

Ouders
Door de schare jonge fans zullen veel vaders en moeders twee keer naar en van GelreDome rijden. In 2013 ging het mede daardoor helemaal mis. Maar ook de verlate aankomst van de popidool werkte niet mee. Hierdoor werd de show een uur later afgesloten. Ouders die hun kinderen kwamen afhalen, belandden in een file van zeker drie kwartier, treinreizigers misten hun trein.

Rekening
GelreDome moest 's nachts circa 500 bezoekers met de bus naar huis brengen omdat zij waren gestrand op Station Arnhem. Justin Bieber kreeg na afloop een rekening van enkele tienduizenden euro's voor de extra mankracht die nodig was om de zaak in goede banen te leiden.