Volledig scherm
De steile wand van Henny Kroeze was wel opgebouwd, maar is niet gebruikt. © Flip Franssen

Gemeente dreigde Kaaij te sluiten om 'gevaarlijke stuntshow'

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft gedreigd het terras De Kaaij onder de Waalbrug in Nijmegen te sluiten als de attractie van Henny Kroeze uit Zenderen niet zou verdwijnen.

Het gaat om een steile wand. Volgens de gemeente een stuntshow, volgens Kroeze en Leon Berkers van De Kaaij een kermisattractie. De partijen zijn al weken in discussie over de status van de steile wand, een metershoge ton waarin een motorshow wordt gegeven. Het publiek staat bovenaan de ton en kijkt naar beneden om het spektakel te zien.

Recht
Berkers liet ondanks de bezwaren van de gemeente de attractie toch bouwen. „Ik sta in mijn recht”, zegt hij. „De gemeente is verkeerd geïnformeerd, dit is een kermisattractie. Een kijkshow.” Kroeze verbaast zich over de opstelling van de gemeente. „Ik reis al twintig jaar door heel Europa, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Voet bij stuk
De gemeente hield voet bij stuk en eiste zaterdag afbraak van de attractie op last van een dwangsom. In het uiterste geval zou zelfs De Kaaij sluiten. „Dat risico kon ik niet nemen”, zegt Berkers.

Lees een uitgebreid verhaal in de Gelderlander, editie Nijmegen, van maandag 18 juli, of in de online editie.

Tijdens de koningsnacht/dag in Hengelo Gld was er een steile wand. Christel kon het niet laten om eens voorop een Indian te zitten en gaf zich op als vrijwilliger voor een ritje in de "Wall of death". Een koningsdag om niet snel te vergeten.