Volledig scherm
De lift bij De Oversteek. Foto: DG

Gemeente wil ingepakte lift bij De Oversteek aanpakken

NIJMEGEN - De gemeente, de aannemer en de architect van stadsbrug De Oversteek in Nijmegen gaan samen bedenken wat te doen met de lift bij de brug. Die lift is in het voorjaar van 2014 vernield en staat sindsdien ingepakt.

De Oversteek is eind 2013 in gebruik genomen.

Vernield
De glazen voetgangers- en fietserslift was een cadeau van aannemer BAM aan Nijmegen. In het voorjaar van 2014 zijn de grote glazen ruiten ingegooid. Het herstel zou de gemeente 80.000 euro gaan kosten. Veel geld, terwijl de noodzaak van een lift op die plek in elk geval nu niet aanwezig is, oordeelden burgemeester en wethouders.

Hufterproof
In afwachting van een permanente oplossing is de lift ingepakt in plastic en folie, zodat passanten niet door vallende glasscherven worden geraakt. De gemeente heeft BAM en de architect nu uitgenodigd voor een gesprek over het hufterproof maken van de lift.

Sociale controle
Dat dit tweeënhalf jaar op zich heeft laten wachten, heeft ermee te maken dat het gebied in ontwikkeling is, zegt een gemeentewoordvoerster. De hoop is dat nieuwbouw bij de brug voor meer sociale controle zorgt en herhaling voorkomt.