Volledig scherm
© De Gelderlander

Genieten van extra veel artiesten bij Popronde Arnhem (video)

ARNHEM - Meedansen met het Nijmeegs hiphopduo Disci X Lerrie of rocken met de rockband Orange Maplewood. Muziekliefhebbers kunnen deze vrijdag en zaterdag weer genieten van opkomende bands en artiesten tijdens de Popronde in Arnhem.

En het belooft dit jaar ‘de grootste popronde in Arnhem ooit’ te worden, laat de organisatie weten.

Aantal acts
„Het aantal acts is zeker verdubbeld’’, zegt Edwin Balduk, coördinator van de Popronde Arnhem. Dit jaar kunnen bezoekers uit wel 59 optredens kiezen. „Er is voor iedereen wat te zien en te luisteren. We hebben obscure metal en hiphop en ook hele leuke sing- en songwriters.”

Pinkpop
„Er zitten dit jaar weer bands bij die van ‘gigantische kwaliteit’ zijn”, aldus Balduk. Hij doelt op het rockduo Storksky. „Dat is een bandje dat dit jaar zelfs Pinkpop heeft mogen openen. We zijn er heel erg blij mee dat ze meedoen dit jaar.”

Elektronische invloeden
Ook de band Radio Eliza vindt Balduk een aanrader. „Dat bandje heeft onlangs ook opgetreden in tv-programma De Wereld Draait Door. Het is vrolijke, dansbare muziek en er zitten wat leuke elektronische invloeden in.”

Reizend festival
De Popronde is een landelijk, reizend festival dat elk najaar van september tot en met november plaatsvindt in ongeveer 40 steden door het hele land. In elke stad treden op een avond ongeveer 35 artiesten en bandjes op bij een twintigtal podia.

Gratis
De 59 acts zijn te beluisteren op 26 locaties in de binnenstad van Arnhem. Het festival is in elke stad gratis toegankelijk. De Popronde in Arnhem is van 7 oktober 14:00 uur tot 8 oktober 03:00 uur.

Een compilatie van Popronde 2015

Tien weken Popronde 2015 in één filmpje. Opgenomen in Nijmegen, Apeldoorn, Eindhoven, Deventer, Heerlen, Wageningen, Den Bosch, Arnhem, Weert, Tilburg, Den Haag, Venlo, Hengelo, Oss, Maastricht, Zutphen, Alkmaar, Sittard, Hilversum, Breda, Enschede en Amersfoort. Deze compilatie bevat beelden van 90 deelnemende bands.