Volledig scherm
Vierdaagselopers voor het eerst door het centrum van Gennep. © Theo Peeters

Gennep omarmt Vierdaagselopers bij eerste doorkomst

GENNEP - Inwoners van Gennep hebben de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse gisteren hartelijk welkom geheten. Natuurlijk, het weer speelde op de Dag van Groesbeek mee, maar de ontvangst was niet alleen daarom warm.

Het stadje aan de Niers was voor het eerst opgenomen in de route en de inwoners maakten de Vierdaagseleiding gisteren meteen duidelijk dat dat geen slechte keuze is.

Dak eraf
De komende jaren blijven de wandelaars door het centrum trekken. Vooral in de smalle Niersstraat ging af en toe het dak eraf met spontane aanmoedigingen voor de lopers die vroeg in de ochtend nog een hele weg te gaan hadden.

Applaus
In Ven-Zelderheide – eenmalig in de route opgenomen – was het logischerwijs wat rustiger. Liepen in Gennep de deelnemers van de 50 en 55 kilometer mee, in Ven-Zelderheide kwamen alleen lopers van de langste afstand voorbij. De straten waren daar wat minder druk bevolkt, maar vanaf de tuinstoelen die neer waren gezet, klonk toch steevast applaus.

In Milsbeek en Ottersum was het druk, met veel water- en afkoelingspunten voor de lopers en volop muziek. De uitbaters van de terrassen langs de route deden in ieder geval goede zaken. Dankzij lopers én kijkers.